Без победител в мадридското дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Суарес даде аванс на Атлети, но Бензема открадна точка за Реал в края на срещата

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не успяха да излъчат победител в очакваното с голям интерес дерби на испанската столица на “Уанда Метрополитен”.

Луис Суарес даде аванс на Атлети четвърт час след началото на мача, но когато изглеждаше, че хората на Диего Симеоне ще направят голяма крачка към жадуваната шампионска титла в Ла Лига, Карим Бензема се оказа на точното място в точния момент и открадна точката за Кралския клуб – 1:1.

Равенството позволи на Атлети да набере актив от 59 точки, три повече от втория Барселона, който има и мач повече, и пет повече от Реал – също играл една среща повече.

Бившият стрелец на Ливърпул и Барселона Суарес се разписа с майсторски удар, възползвайки се максимално ефективно от чудесния извеждащ пас на пробилия по дясното крило Маркос Йоренте.

Реал опита да отвърне на предизвикателството, но срещна един изключително дисциплиниран ансамбъл, умело направляван от Диего Симеоне.

Тимът на Зинедин Зидан беше близо до възстановяването на паритета в 80-ата минута – резервата Винисиус Жуниор открадна топката в половината на Атлети, намери в добра позиция Карим Бензема, но Ян Облак парира удара на французина, а след това и добавката му.

Малко след това Бензема отново обстрелва Облак от пряк свободен удар, но стражът на “дюшекчиите” не трепна и демонстрира високата си класа.

Крепостта пред Облак все пак рухна в 88-ата минута, когато Бензема успя да порази целта след двойно подаване с Каземиро.

Двубоят беше особено паметен за френския таран, тъй като днес той стана чужденецът с най-много мачове за Реал – 371, изпреварвайки бразилския бранител Роберто Карлуш, който оглавяваше класацията до този момент с 370 участия.