Без положителни проби за коронавирус в “Премиър Лийг”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В събота излезнаха резултатите на тестовете за коронавирус на играчите на отборите от Висшата лига в Англия и добрата новина е, че няма нито един положителен тест. Над 1130 футболисти и представители на треньорските щабове от всички клубове преминаха пробите за четвърти път на 28 и 29 май.

Вратарят на Борнемут Арън Рамсдейл и бранителят Адриан Мариапа от Уотфорд, които преди седмица бяха с положителни проби, сега са дали отрицателни тестове за новия COVID-19. Това е отлична новина и всички в двата клуба могат да бъдат спокойни.

Отрицателните тестове за коронавирус дават зелена светлина за рестарта на Висшата лига. Очаква се английското първенство да се възобнови на 17 юни, като до края на сезон 2019-2020 трябва да се изиграят общо 92 мача. Двубоите от Висшата лига ще се излъчват напълно безплатно в Англия, което да позволи на феновете да наблюдават всички срещи.

Мачовете на Острова бяха прекратени принудително в средата на март. При подновяването на сезона във всеки един клуб от Висшата лига преди началото на даден кръг ще бъдат правени по общо 60 теста за коронавирус.