Без публика на спортни събития в България поне до 31 август
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българското футболно първенство efbet Лига ще стартира следващата седмица без публика, а зрители по трибуните няма да има поне до 31-ви август. Това стана ясно след днешната заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

На основание Заповед № РД-01-447/31.07.2020 г. на министъра на здравеопазването бе удължен срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи да се провеждат без фенове. До 31 август няма да бъдат допускани зрители на открити и закрити спортни обекти.

Разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер остава в сила.

Служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес, трябва да поставят защитна маска на лицето си или друго средство, което да покрива устата им, като това е задължително до края на извънредната епидемична обстановка в България.