Безмилостна Германия се подигра на трагична Италия – 5:2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Исторически срам за европейския шампион в Мьонхенгладбах

Германия нанесе едно от най-тежките поражения в историята на италианския национален отбор, след като ги разби с 5:2 на “Борусия Парк” в Мьонхенгладбах в мач от Лигата на нациите.

Тимът на Хензи Флик можеше да вкара още повече голове, но само намеси на Донарума преди почивката ги спасиха от още по-голям резил.

Срещата започна с две разменени ситуации за гол. Първо в 7-та минута Лерой Сане се озова на отлична позиция за изстрел и го отправи, но топката профуча малко покрай гредата.

120 секунди по-късно Джакомо Распадори засече от движение центриране, но Мануел Нойер спаси. В 10-та минута обаче падна първият гол за Германия. Дейвид Раум пусна топката към Йошуа Кимих след разбъркване в наказателното на Италия и футболистът на Байерн Мюнхен не се подвоуми да прати кълбото зад Донарума.

Между 33-та и 40-та минута стражът на ПСЖ направи три страхотни спасявания. Първо спря удар на Хофман, след като Сане беше отчаян от него, а пет минути преди почивката Тимо Вернер не успя да преодолее италианския страж.

В самия край на частта обаче Алесандро Бастони направи неразчетено посягане за топката и главният съдия посочи бялата точка в полза на Германия. От 11-те метра Илкай Гюндоган беше точен за 3:0.

На почивката Роберто Манчини направи няколко смени, но това не помогна на отбора му, тъй като в 51-та минута Томас Мюлер вкара гол в негова запазена марка, след като беше най-бърз при изчистена топка и покачи на 3:0.
Безмилостна Германия се подигра на трагична Италия - 5:2 1
В 68-та минута наказателната акция на Бундестима продължи. Томас Мюлер прати пас към Гнабри, а той от движение пусна успоредно към Вернер, който засече от няколко метра. Само 91 секунди по-късно Донарума направи ужасна грешка, подавайки спорна топка, която Гнабри открадна и кълбото се озова отново у Вернер, който сам срещу вратаря покачи до 5:0.

12 минути преди края Ди Марко стреля силно, Нойер изби, но право на пътя на Вилфред Нионто, който прати топката в мрежата, което бе и първото му попадение с екипа на Италия. В последните секунди и Бастони засече от корнер, за да оформи крайното 2:5.

Така Германия събра 6 точки и излезе пред Италия в класирането, но Унгария е лидер със 7 пункта, докато Англия е на дъното със само две точки и изпадането им от дивизията е почти сигурно.