google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съботните испански медии се нахвърлиха без никаква пощада върху Барселона след снощната осемголова катастрофа срещу Байерн в четвъртфинала от Шампионската лига, призовавайки за крупни промени в цялата структура на клуба.

“Историческо унижение!”, провикна се от челната си страница базираният в каталунската столица вестник “Спорт”.

“Безумно изглеждаща Барса записа най-тежката си загуба в Европа, слагайки край на един безкрайно жалък сезон, в който отборът остава без трофей. Нещо, което се случва за първи път от 12 години насам.”

Ежедневникът “Мундо Депортиво” описва провала като “срамен край на една ера”, заявявайки, че треньорът Кике Сетиен трябва незабавно да бъде уволнен. Популярното издание настоява също, че президентът Жозеп Мария Бартомеу няма алтернатива на нсрочването на нови избори.

Националният “АС” също нарича загубата “историческо падение”, добавяйки:

“Трагедията, сполетяла Барса ще доведе до остра криза с непредвидими последици на всички нива в клуба.”

Марка изригна на челото си с “Позор!”. Медията коментира, че Сетиен е бил нает през януари, за да възроди пламъка в играта на каталунците, но сега вече е с “един крак и половина навън”.

“Спорт” също така се подигра безмилостно на бранителя Нелсън Семедо, поставяйки му оценка 1 по десетобалната система, след като Алфонсо Дейвис “просто му скри топката” по време на атаката, довела до петия гол, реализиран от Жошуа Кимих.

Сетиен пък получи кръгла нула. “Той не може да остане дори още един ден начело на Барса!”, написа вестникът.

“АС” пък добавя, че с днешна дата бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино изглежда все по-близо до треньорския пост на “Камп Ноу”, независимо че преди време той беше казал, че никога да води Барселона заради лоялността си към градския съперник Еспаньол, чийто наставник беше преди време.