Безпощаден Локо (Сф) попиля закъсалия Нефтохимик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" записаха изразителна победа с 6:0 над последния във Втора лига

Локомотив (София) не показа милост срещу борещия се за оцеляване Нефтохимик (Бургас), печелейки с изразителното 6:0 домакинския си мач от 18-ия кръг във Втора лига. „Червено-черните“ доминираха през целия мач и заслужено се поздравиха с пълния комплект точки. След успеха тимът на Иван Колев събра 39 точки, доближавайки се на две от лидера Пирин (Благоевград). Нефтохимик пък остава на последното място със 7 точки.

Натискът на домакините започна от първата минута, като „железничарите“ не закъсняха с откриването на резултата. В 10-ата минута „червено-черните“ получиха правото да изпълнят дузпа, а Светослав Диков беше безпогрешен от бялата точка.

Бургазлии бяха принудени да се бранят, като успяваха да се опазят от получването на втори гол до 32-ата минута, когато Николай Цветков порази целта с шут от около 20 метра.

Пет по-късно авторът на първото попадение Диков асистира на Николай Цветков, който оформи класиката.

След почивката головата фиеста продължи с пълна пара. Светослав Диков се разписа за втори път в мача в 55-ата, а след отлично центриране на Милошев в 61-ата минута, Валентин Николов записа името си сред голмайсторите.

Крайното 6:0 оформи Калоян Стефанов десет минути преди края на мача.