БФС обяви две промени в българския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всички пет играчи от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно в един двубой от елитната дивизия

На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2021/2022. Редуцира се общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20; що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в елитната ни дивизия, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващата кампания всички пет играчи от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от efbet Лига могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 г. във футболния отбор.

При участие на такива състезатели за минимум 45 минути в мач от ППЛ, БФС ще заплати на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в мач.

Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС, което ще се проведе през март.