БФС обяви контролите с Хърватия и Катар през март
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На 26-и играем с домакините на Мондиал 2022, а три дни по-късно е спарингът с "шахматистите"

От страницата на Българския футбол съюз информират, че родните национали ще изиграят две престижни проверки през март. „Лъвовете“ ще премерят сили с Хърватия и Катар, а договорката с местните федерации става след личното съдействие на президента на БФС – Борислав Михайлов.

Двете контроли ще се проведат в Доха, столицата на страната домакин на предстоящите световни финали. На 26 март от 20:00 ч. българско време селекцията на Ясен Петров ще играе с Катар, а три дни по-късно „трикольорите“ ще премерят сили срещу действащия световен вицешампион.

„Така, в рамките на по-малко от година българският национален отбор ще има честта да се срещне с актуалния световен шампион и неговия подгласник, след като през юни 2021 г. „трикольорите“ получиха покана за двубой срещу Франция на „Стад дьо Франс“ – признание за отличната репутация на Българския футболен съюз и неговата администрация в международен план.

Мачовете с Катар и Хърватия ще са генерална репетиция преди началото на участието на България в новото издание на УЕФА Лига на нациите 2022/2023“, пишат още в сайта на БФС.