БФС защити рефер след поредния гневен изблик на Венци Стефанов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съдийската комисия на БФС реагира остро на поредната вербална атака от страна на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който по-рано днес обвини рефера Ивайло Стоянов в тенденциозно ръководене на срещата между ЦСКА София и Локомотив Пловдив.

Силният човек на стадиона в “Овча купел”, известен с пиперливия си и често непремерен език, обяви, че Стоянов и още няколко арбитри, сред които Николай Йорданов са част от група за изпълнение на поръчки, която е закриляна от председателя на СК Костадин Стоичков.

“Искам да има разбирателство и клубовете да играем феърплей, а не като срещата между Локомотив и ЦСКА онзи ден. Всички видяхме този помияр Ивайло Стоянов какво направи,” изригна Стефанов.

“Шефът му Костадин Стоичков е виновен, че му дава мачове. Той трябва да си подаде оставката и да си заминава заедно с тези трима-четирима доказано поръчкови съдии.

“Говоря за Ивайло Стоянов, Николай Йорданов и още няколко. Те са една групичка, която изпълнява поръчки! Дори и да не се класираме в Европа, няма проблем.

“Да сме живи и здрави най-важното. Сега поне съм спокоен, че ЦСКА се класира. По-точно казано – Ивайло Стоянов ги класира. Помогна им да продадат Али Соу. На този съдия трябва да му издигнат паметник в Борисовата градина.”

ЦСКА спечели въпросния двубой в Пловдив с 2:1, осъществявайки късен пълен обрат. От щаба на Локомотив също имаха претенции към някои решения на Стоянов, особено за отсъдената от него дузпа в 80-ата минута на срещата.

СК на БФС обаче обяви, че спорната ситуация е била разгледана детайлно, а наказателният удар е бил отсъден правилно.

Ето и цялото съобщения на комисията:

“Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар.

Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА.

В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях.”