БФС защити рефер след поредния гневен изблик на Венци Стефанов

Прочетена:162
БФС защити рефер след поредния гневен изблик на Венци Стефанов 1
0 0

Съдийската комисия на БФС реагира остро на поредната вербална атака от страна на президента на Славия Венцеслав Стефанов, който по-рано днес обвини рефера Ивайло Стоянов в тенденциозно ръководене на срещата между ЦСКА София и Локомотив Пловдив.

Силният човек на стадиона в “Овча купел”, известен с пиперливия си и често непремерен език, обяви, че Стоянов и още няколко арбитри, сред които Николай Йорданов са част от група за изпълнение на поръчки, която е закриляна от председателя на СК Костадин Стоичков.

“Искам да има разбирателство и клубовете да играем феърплей, а не като срещата между Локомотив и ЦСКА онзи ден. Всички видяхме този помияр Ивайло Стоянов какво направи,” изригна Стефанов.

“Шефът му Костадин Стоичков е виновен, че му дава мачове. Той трябва да си подаде оставката и да си заминава заедно с тези трима-четирима доказано поръчкови съдии.

“Говоря за Ивайло Стоянов, Николай Йорданов и още няколко. Те са една групичка, която изпълнява поръчки! Дори и да не се класираме в Европа, няма проблем.

“Да сме живи и здрави най-важното. Сега поне съм спокоен, че ЦСКА се класира. По-точно казано – Ивайло Стоянов ги класира. Помогна им да продадат Али Соу. На този съдия трябва да му издигнат паметник в Борисовата градина.”

ЦСКА спечели въпросния двубой в Пловдив с 2:1, осъществявайки късен пълен обрат. От щаба на Локомотив също имаха претенции към някои решения на Стоянов, особено за отсъдената от него дузпа в 80-ата минута на срещата.

СК на БФС обаче обяви, че спорната ситуация е била разгледана детайлно, а наказателният удар е бил отсъден правилно.

Ето и цялото съобщения на комисията:

“Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар.

Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА.

В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях.”

 

Сподели