Битки на фона на пандемия: Cage warriors 113 ще се проведе при безпрецедентни мерки за сигурност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ъпреки пандемията от Корона вирус все пак се намериха и смелчаци, които са готови на всичко, само и само да задържат линията на нормалност по провеждане на ивенти по смесени бойни изкуства. Бойната гала вечер Cage Warriors 113 ще се проведе във Великобритания, но това ще се случи при безпрецедентни мерки за сигурност. Официалният кантар се проведе, но бойците бяха придружени само от 1 човек преди шоуто.

Всъщност, кантарът се проведе на три отделни части с цел да не се струпват много хора на едно място. Преди претеглянето всички бойци са били проверени за евентуална зараза от Корона вирус. За щастие на всички нито един от тях не е дал положителна допинг проба. Главната битка за вечерта ще изправи един срещу друг Бартош Фабински (14-3 MMA, 3-1 UFC) и Дарън Стюарт (11-4 MMA, 4-4 UFC). Двамата трябваше да се бият на UFC Лондон, но галавечерта пропадна. Друг любопитен сблъсък ще бъде този между Мейсън Джоунс (8-0) и Джо Макколган (6-2-1). Гала вечерта ще бъде достъпна за феновете на ММА онлайн.

Преди дни президентът на организацията обяви, че е готов на всичко, за да проведе събитието. Той стигна и по-далеч заявявайки, че танкове и много хора са единствената алтернативи на онези скептици, които искат да спрат провеждането на боевете.

С оглед на настоящата ситуация решимостта на организаторите да проведат спортно събитие на фона на набираща сила епидемия изглежда лекомислено и безотговорно. Ще има ли ответни действия от властите и каква ще бъде реакцията на хората от Манчестър и Великобритания изобщо, предстои да разберем. Миналата седмица Кралството бе с едни от най-меките мерки за противодействие срещу КОВИД-19. От скоро обаче Лондон наложи радикални промени в политиката си за бора с вируса. Излишен риск или любов към ММА е решението на Cage Warriors?