Бивш английски футболист съветва Санчо да откаже трансфера в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Глен Джонсън, бивш защитник на Челси, Ливърпул и Англия, сподели мнението си за евентуалния трансфер на халфа на Борусия Дортмунд – Джадън Санчо, в Манчестър Юнайтед.

„Всички, които могат да си позволят трансфера на Санчо, ще искат да го купят, така че Джадън има време да избере нов клуб. Мисля, че изборът в полза на Манчестър Юнайтед би бил грешка. Разбира се, това е фантастичен клуб и един подобен преход ще стои добре в историята на неговата кариера, но като се има предвид моментното състояние на състава, вероятно ще е подложен на прекалено голям натиск още от първия ден. Такъв млад футболист не би трябвало веднага да се превръща в лидер на клуб като Юнайтед. В момента Маркъс Рашфорд е в тази роля и тялото му вече плаща солидна цена за това. Младите играчи трябва да бъдат внимателни, защото някои от тях все още са в процес на изграждане на своята физика.

Ако Санчо се премести в Челси, Ливърпул или може би в някой испански клуб, няма да е нужно той да полага чак толкова големи усилия – да пробива в отбора, да изненадва. Напротив – ще бъде постепенно въведен в екипа, а това може да повлияе на неговото развитие единствено в положителна насока. Може би Джадън няма да получи гарантирано място в стартовия състав, но все пак това е правилният ход “, коментира Джонсън пред talkSPORT.