Бивш играч на Интер: Видал трябва да се присъедини към Алексис Санчес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът на Барселона Артуро Видал трябва да се присъедини към съотборника си в националния отбор на Чили Алексис Санчес в тима на Интер през следващия сезон, твърди бившият нападател на “нерадзурите” Иван Саморано.

Видал беше силно свързван с трансфер в Интер на Антонио Конте преди януарския трансферен прозорец да затвори, но този ход не се осъществи.

Алексис Санчес пък е под наем в Интер от Манчестър Юнайтед до края на сезона и докато “червените дяволи” планират да го върнат на “Олд Трафорд”, Саморано е оптимист, че двамата чилийци ще играят за клуба от Серия А през сезон 2020-21.

“Той [Санчес] има договор с Манчестър Юнайтед, но ще видим къде иска да продължи да играе и къде се чувства щастлив”, каза за Радио Кооператива Саморано, който спечели Купата на УЕФА 1997-98 с Интер.

“Най-важното е Алексис да се наслаждава на футбола, защото точно когато навлезе в добра форма, се контузи. Той не игра много в Манчестър и това означаваше, че пристигна в не много добра форма”, заяви Саморано.

“Бих искал Санчес да остане в Интер, особено след като през юни той ще получи шанса да играе заедно с друг чилиец, който много вероятно ще дойде в клуба”, споделя чилиецът.

„Нека само да кажем, че съм оптимист, че ще видим двама чилийци в Интер през следващия сезон и имам известна привилегирована информация за това”, намекна Саморано по повод трансфер на Видал в Интер.

“Всички знаем какво означава Видал за Антонио Конте. Сигурен съм, че през юни клубът ще засили усилията си да го вземе от Барселона. Феновете на Интер биха били много щастливи да имат Артуро”, добавя бившият играч на Интер.

Генералният мениджър на Интер Бепе Марота потвърди интереса на клуба към Видал по време на трансферния прозорец през януари.

В момента Интер е втори в Серия А – три точки зад лидера Ювентус. Следващият мач на “нерадзурите” ще се проведе в неделя, когато се изправят срещу градския съперник Милан в дербито на Милано.