Бивш играч на Ливърпул блести за Монако при успех над Страсбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Такуми Минамино отбеляза две попадения за монегаските

Монако срази Страсбург с 3:0 у дома за втора поредна победа в Лига 1 на Франция. Много силен двубой за монегаските направи бившия футболист на Ливърпул – Такуми Минамино, който заби два гола и се отличи с асистенция за третото попадение, което бе дело на Бен Йедер.

Монако доминираше над съперника в цялата среща. Монегаските поведоха в 20-ата минута, когато Минамино с удар от средна дистанция откри резултата – 1:0.

В 36-ата минута Такуми Минамино удвои аванса на домакините. Японският национал бе заел добра позиция в наказателното поле при едно центриране отляво и се разписа с глава за 2:0.

След почивката тимът от Княжеството вкара и трети гол. В 58-ата минута домакините сложиха точка на спора. Тогава Минамино намери Висам Бен Йедер, като нападателят напредна и с известна доза късмет при изстрела си нпарави 3:0.

Страсбург, който има амбиции за силно представяне през този сезон, не успя да се противопостави на съперника и дори не вкара почетен гол на ‘Стад Луи II’.

С тази категорична победа отборът на Монако оглави класирането на Лига 1 с 6 точки в актива си след първите два кръга. Страсбург остава на 10-ото място с 3 точки.