Бивш клуб на Стоичков уволни треньора, сменя го с Ливерани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Парма обяви официално, че се разделя с треньора Роберто Д’Аверса като в същото време медиите на Апенините са препълнени с публикации, че неговото място ще бъде заето от Фабио Ливерани.

Решението за уволнението на Д’Аверса витаеше във въздуха в последните дни, след като се появиха сериозни разногласия между клуба и известния с тактическата си педантичност специалист.

Д’Аверса пое юздите в Парма през декември 2016 година като по това време отборът се подвизаваше в третото ниво на италианския футбол.

Наставникът обаче бързо промени съдбата на тима и след две поредни промоции го изведе до Серия А. Парма вече записа два сезона в елита, в които финишира далеч от зоната на изпадащите.

На Апенините тръбят, че бившият наставник на Лече Ливерани ще бъде назначен съвсем скоро на поста на “Стадио Енио Тардини”.

Д’Аверса пък е спряган за треньорската позиция в Дженоа.

Най-силните години на Парма бяха през 90-те години на миналия век, когато и Христо Стоичков носи екипа в продължение на един сезон.

В този период отборът спечели два пъти УЕФА Къп (1995, 1999), а освен това триумфира с Купата на носителите на национални купи и Суперкупата на Европа през 1993 година.