Добави коментар
Георги Христов е сред петте директора, които се занимават с управлението на ФК Флорида Премиер

Вече повече от девет години бившият български нападател Георги Христов е в САЩ. След като се превърна в легенда на Тампа Бей Роудис, ставайки топ реализаторът в историята на клуба, в момента Христов управлява футболната академия с 3000 деца в САЩ.

Георги Христов е директор във ФК Флорида Премиер и управлява академията, в която се готвят над 3000 деца. Той споделя, че отборът има най-голямата футболна академия в САЩ, като работят над 180 треньори и има около 160 различни формации, като се готвят деца между 7 и 18 години.

„Реално сме петима директори, които се занимават с управлението на клуба. Трима хървати, един албанец и един българин. Нашият клуб е като една много голяма компания. От година насам полагаме доста усилия в развиването на мъжки отбор. Имаме сериозни амбиции за професионален футбол и изготвяне на стадион. В клуба има 3000 деца, което е равно на 20 000 човека, тъй като във всяко семейство има 4-5 човека, които сме запалили. Действаме бавно и славно, израстваме точка по точка. Работи се постепенно с много голямо търпение. Бяхме първият клуб, който направи проби – правят се веднъж в годината и привличаш деца от други клубове“, заяви Георги Христов пред dsport.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували