Бивш нападател на Рома подсилва нападението на Локо Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

До няколко дни отборът на Локомотив Пловдив ще подсили своето нападение, като това е основна цел на наставника Бруно Акрапович. “Черно-белите” ще привлекат 24-годишният косовар Валмир Бериша, който има и шведски паспорт.

Валмир Бериша е юноша на Халмщад, след което осъществява трансфер в Рома, където играе за юношите до 19 години. „Вълците“ го преотстъпват в гръцкия гранд Панатинайкос, а през 2015 той къса се разделя с Рома и се присъединява към нидерландския Камбюр.

Бериша не успява да се наложи в Нидерландия и в началото на 2017-а година преминава в норвежкия Аалесунд. Нападателят е играл още вув Фьолнир (Исландия) и босненския Вележ Мостар. През януари тази година Бериша прави трансфер в румънския Киндия (Търговище). Нападателят трябваше да играе вчера в мач от баражите за оцеляване с Миовени. Още преди това Бериша се бе съгласил да изкара пробен период на „Лаута“ и заяви, че ще дойде най-късно до 12 август.

Любопитното е, че до контакта с Валмир се е стигнало, след като сърбинът Деян Джорджевич от втория отбор на Ференцварош не е успял да разтрогне договора си с унгарския гранд. Той е бил цел номер 1 на Бруно Акрапович, но наставникът на “черно-белите” е бил принуден да търси друг вариант. Иначе Джорджевич е футболистът с по-солидна визитка, след като тимът от Будапеща го закупува от Партизан за 200 000 евро през 2018-а година, а по-късно бе върнат в Белград под наем. През миналото лято Джорджевич бе преотстъпен и на казахстанския Иртиш (Павлодар), в който се подвизаваше в атака с Жереми Манзоро – бивш играч на Черноморец и Славия.

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович, който бе наказан за вчерашното дерби с Ботев, в което “черно-белите” загубиха с 0:2, потвърди пред „Меридиан  Мач“ за контакта си с Валмир Бериша. Наставникът заяви също, че очаква отговор от още един футболист, като съвсем скоро селекцията в Локо Пловдив ще бъде приключена.

„Наблюдавах много играчи, проведоха доста разговори. Един мениджър ми поиска 15 000 евро заплата. Казах му, че е объркал телефона и няма представа с кой говори. Учуди се. Ние следваме нашата политика. Такъв играч би ми разбил съблекалнята. Внимавам какви хора ще вкарам в нея. Един да е с лош характер и ще провали и другите“, заяви Бруно Акрапович.