Бивш треньор на Байерн: Напускането на Тиаго ще бъде огромна загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият треньор на Байер Отмар Хитцфелд призна, че свързаният с Ливърпул халф Тиаго Алкантара ще бъде огромна загуба за баварците, като специалистът все още се надява, че Ханзи Флик може да убеди друг важен играч – Дейвид Алаба, да остане на ‘Алианц Арена’.

Тиаго и Алаба изиграха ключова роля в похода на Байерн към требъл през този сезон, включително спечелването на Шампионската лига с успеха с 1;0 над Пари Сен Жермен в неделя. Очаква се двубоят с парижани да е бил последеден за Тиаго с екипа на Байерн, тъй като той се подготвя да предприеме ново предизвикателство далеч от Германия.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге потвърди, че Тиаго си търси нов клуб, след като отхвърли шанса да удължи договора си с баварцитем а “Анфийлд” бе обявен за най-вероятната следваща дестинация за испанския халф. Съобщава се, че германските шампиони са готови да да продатат испанския халф за 30 милиона евро, въпреки че клубът все още не е получил официални оферти.

Запитан колко ще отслаби тима на Байерн, ако Тиаго напусне през следващите седмици, Хицфелд каза пред Goal: “Това, разбира се, е загуба за Байерн. След като не винаги показа най-доброте от своите умения в началото на сезона, той се разви и усъвършенства много, както и целият отбор.”

Бъдещето на Алаба в Байерн също е много несигурно, като австрийският защитник в момента е свързан с редица топ клубове в цяла Европа, включително Реал Мадрид и Челси . 28-годишният бранител има само една година от настоящия си договор и според информациите в медиите е отворен за трансфер в друго голямо първенство, след като прекара цялата си кариера до момента в Бундеслигата.

Хитцфелд признава, че продажбата на Алаба би имала смисъл финансово, но все пак би се надявал Ханзи Флик да убеди универсалния бранител да удължи престоя си в Байерн.

“Разбира се, той е един от стълбовете в защитата на отбора и играе отлично от месеци. Отлично решение беше на Ханзи Флик да премести Алаба в центъра на отбрана”, споделя 71-годишният специалист.