Добави коментар
Полякът Кайзер си спомни за "странното" време за клуба

Бившият вратар на Ботев Пловдив Даниел Кайзер обяви озадачаващо, че е напуснал Канарчетата през лятото на 2019 година заради отправени заплахи и фалшиви новини.

Полският страж беше любимец на феновете на Жълто-черните и тръгването му от Града под тепетатата беше доста неочаквано.

В изявление за местно издание обаче той разкрива, че е искал да подпише нов договор с Ботев, но от клуба са се държали изключително неприемливо.

„Ако бяхме спечелили финала с Локомотив Пловдив, определено щях да остана в Ботев. Аз обаче също играя, за да печеля пари,“ върна се назад Кайзер пред полския сайт pilkarskie-balkany.pl.

„Справих се добре, затова исках да подпиша добър договор. В Полша ми предложиха повече пари, така че оттук произтича отчасти това решение.

„Ако клубът бе подходил по друг начин при разговорите с мен, струва ми се, че бих могъл да остана в България дори и за по-малко пари.

„От една страна исках да остана поне заради феновете или начина, по който се чувствахме у дома със съпругата ми. За съжаление, поведението на Ботев към мен не предвещаваше нищо добро. Заплахи, странни новини, не изглеждаше готино.“

Кайзер не скри задоволството си от избирането на бившия му треньор в Ботев – Николай Киров, за №1 в България през 2020 година.

„Разбрах за наградата и мисля, че я заслужава,“ казва той. „Киров се раздели твърде рано с Ботев. Но за съжаление беше онова странно време за клуба.

„Той даваше тактическа свобода на играчите в атака“, допълва Кайзер, който бе герой за „жълто-черните“ при спечелването на Суперкупата през 2017 година.

Бившият вратар на Канарчетата е убеден, че Тодор Неделев има качества да играе извън България.

„За мен Неделев има ниво за по-силно първенство от българското. Имаше оферти и от Турция, но привързаността му към Ботев е голяма. Това са си негови избори и аз ги уважавам. Неговото ниво е по-високо и от това на полската Екстракласа.“

Добави коментар
Гласувай: