Бивш вратар разкри опит за подкуп по време на Мондиал 2006

Прочетена:143
Бивш вратар разкри опит за подкуп по време на Мондиал 2006 1
0 0

Бившият вратар на националния отбор на Гана Ричард Кингстън разкри, че е получил предложение да допусне два гола в мача с Чехия на световното първенство през 2006 години срещу изкусителните 300 хиляди долара.

Гана направи дебюта си на планетарен шампионат именно в Германия преди 14 години. Червените звезди се представиха впечатляващо, стигайки до 1/8-финалите в турнира, където отстъпиха с 3:0 срещу Бразилия.

„В първия си мач загубихме с 0:2 от Италия и се нуждаехме добър резултат във втората си среща,” заяви Кингстън, който е бивш вратар на Галатасарай, Уигън и Блекпул.

“Играехме срещу Чехия. Преди двубоя ми се обади един ганайски бизнесмен, който ме заведе на среща с някакви хора. Те ми предложиха 300 000 долара, ако допусна два гола срещу чехите.

„Когато получих офертата, бях като в транс. Те искаха бърз отговор от мен. Затова се обадих на съпругата си и тя ме върна в реалността с думите: „Ако приемеш, с нас е свършено. Гана трябва да спечели мача.”

Жената, която Кингсън представя за съпруга по време на Мондиал 2006, е Аделаиде Тевия, която е смятана за вещица в своята родина. Тогава двамата живеят на семейни начала, но сватбата им е едва през 2010 година.

През 2012 година ганайско издание обвини Тевия, че със своите способности да вика духове е увредила кариерата на вратаря и го е направила импотентен.

„Единственият друг човек, на когото казах за предложения подкуп беше Даниел Куай,” продължи изповедта си 42-годишният Кингстън. “С него спяхме в една стая на световното първенство. Бях много притеснен, когато мачът започна.

“Мислех си, че ако направя грешка ще бъда обвинен, тъй като можеше и други да са разбрали. За мое щастие Гана победи Чехия с 2:0 и финиширахме на второто място в групата след Италия и продължихме напред.”

 

Сподели