Бивш защитник на Ботев (Пд) се превърна в герой за Хайдук Сплит (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров се превърна в герой за своя клуб Хайдук (Сплит) в срещата с Интер (Запрешич) от 27-ия кръг на първенството на Хърватия. Националът на България влезе като резерва в 81-ата минута и донесе победата на своя тим с 2:1 с гол в 7-ата минута на добавеното време.

В двубоя участие взе още един български футболист – Борислав Цонев, който записа 63 минути за гостите от Запрешич. Интер откри резултата в 37-ата минута с гол на Иван Мамут от фаул, като вратарят направи груба грешка при попадението. Нарушението за фаула пък бе срещу бившия играч на Берое Боби Цонев.

През второто полувреме Хайдук вдигна оборотите и в 57-ата минута получи дузпа. Солдо от състава на Инер получи директен червен картон и ситуацията за тима на Боби Цонев стана доста тежка. Мийо Чаткаш пропусна дузпата, но съдията нареди 11-метровият наказателен удар да се повтори, като при втория опит капитанът на домакините прати топката в мрежата за 1:1.

Хайдук продължи да атакува и търсеше обрата, но не се виждаше как това ще се случи. Главният съдия на срещата даде 9-минутно продължение, което се оказа достатъчно за домакините да спечелят. Те обсадиха вратата на Интер и след продължително разиграване топката бе центрирана към Димитров, който се пласира отлично и се извиси над всички, за да нанесе голов удар с глава за 2:1.

С тази си победа отборът на Хайдук Сплит се върна второто място в класирането на хърватското първенство с актив 48 точки. Отборът на Интер Запрешич пък остава на дъното на класирането със 17 точки. Водач в лигата е хегемонът в Хърватия Динамо (Загреб) с 65 точки.