google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хосеп Мария Бартомеу бе задържан от служителите на реда

Икономическа полиция нахлу в тази сутрин в офисите на Барселона. Четирима служители от звено “Икономически престъпления” са започнали да търсят допълнителни доказателства по делото “Барсагейт”, върху което се работи още от началото на 2020 г.

Повод на разследването е предполагаемо престъпление от нелоялна администрация и корупция между лица, които са свързани със сключването на договор с фирмата I3 Ventures.

В резултат на това полицията е арестувала Хосеп Мария Бартомеу, Оскар Грау и Роман Гомес Понти. Това са бившият президент на клуба, бившият изпълнителният директор и лицето, което отговаря за правните услуги. Бартомеу е бил в дома си, когато служителите на реда са пристигнали, за да го арестуват. Към момента няма информация кога бившият бос на “блаугранас” ще бъде освободен.

За фирмата I3 Ventures се твърди, че е била наета от клуба с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на шефа, както и да уронва престижа на личности като Лео Меси, Жерар Пике, Шави Ернандес, Карлес Пуйол, Хосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.