google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кръстан Кръстанов подсили "черно-белите"

БК Локомотив Пловдив си осигури класно ново попълнене преди старта на сезона в ББЛ. “Черно-белите” привлякоха Кръстан Кръстанов, който има богат опит в НБЛ. Освен това Кръстанов е играл в в Мексико с тимовете на Чойерос и Гуайкурас Ла Пас. В чужбина българският баскетболист е играл също за отбора на Синтри Хьопън от Исландия.

“Енергия, мощ, борба – добре дошъл на Кръстан Кръстанов в Локомотив Пловдив!”, така пловдивският клуб представя новото си попълнения и обявява, че е водил дълги преговори с баскетболиста. Той е добре познат в града под тепетата, след като в кариерата си е играл за Академик Пловдив в НБЛ. В България се подвизавал още за отборите на Ямбол и Левски Лукойл.

Кръстанов, който се подвизава на позицията център, води и предсезонна подготка с Локомотив, където успя да запише средни показатели от 12.7 точки, 14 борби и 4,2 асистенции.

Гнералният мениджър Димитър Чанков коментира привличането на бившия баскетболист на Левски Лукойл”

“Щастлив съм ,че Кръстан Кръстанов е състезател на Локомотив Пловдив . Желанието да го привлечем датира от юни месец. Проведохме доста разговори. В крайна сметка той повярва в черно-бялата идея и силно се надявам той да е нашия Х-фактор повеждайки ни в похода за титлата в ББЛ. Пожелавам му само здраве.”