google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Божидар Аврамов облече "черно-белия" екип

“Немислимото се случи, Божидар Аврамов е черно-бял!” – така БК Локомотив Пловдив представя най-новото си звездно попълнение за предстоящия сезон 2024/25 в ББЛ.

Бившият национал на България ще подсили пловдивския клуб и той е най-звездното име в селекцията на тима. БК Локо Пловдив се подсили още с имена като Симеон Илиев и младежкия национал Кръстомир Михов.

Божо Аврамов за последно се подвизава в италианския Супернова Фиумичино, където осъществи трансфер през март, след като преди това през сезона защитава цветовете на ЦСКА. В кариерата си опитният гард е играл за редица отбори в България и в чужбина. Той е бил състезател на родния си клуб Черно море, Памеса Валенсия, Агуас Гандия, Олимпия Лариса, Лукойл Академик, Юве Казерта, Асесофт Плоещ, Левски Лукойл, Балкан и др.

Аврамов дебютира с националния тим на България едва на 18 години, 5 месеца и 12 дни, което го прави най-младия играч, взел участие в мач на националния отбор. Записал е 54 официални международни мачове, а най-резултатния му двубой е срещу Босна и Херцеговина през 2018 г., като записва 20 точки.

“За мен е голямо удоволствие, че се присъединявам към отбора на Локомотив Пловдив. След провеждане на няколко разговора с ръководството останах с отлични впечатления за цялостното развитие на отбора в бъдеще. Очаквам във всеки двубой залата да е пълна и да направим един добър сезон, в който да сме удовлетворени от добре свършената работа”, каза Аврамов след преминаването си в баскетболния отбор на Локомотив.

От БК Локо Пловидв посрещнаха играча с думите:

“Добре дошъл в отбора Божо, пожелаваме ти да усетиш черно-бялата магия с привържениците на Локомотив, както и успех с черно-бялото райе, Само Локо!”