google новини лого Последвай ни
Добави коментар
20-годишният българин постави рекорд на Олимпиадата и грабна Златото

Карлос Насар e Златен Олимпийски медалист от игрите в Париж през 2024-та година! Родният щангист смаза конкуренцията на днешното състезание и донесе втори златен медал за България от Олимпиадата. Общо пет опита бяха необходими на Карлос, да си осигури златния медал. При изтласкването Насар дори постави и нов световен рекорд от 224 кг.

Златният медал на Карлос Насар е първи за нашата страна във вдигането на тежести от 20 години след Милен Добрев в категория до 94 кг. на Игрите в Атина 2024.

Състезанието започна много добре за Насар. Звездата в щангите бе безкомпромисен в изхвърлянето, като направи три безгрешни опита. Той стартира с опит от 173 кг. Вторият опит на Насар бе на 177 кг, като роденият в Червен бряг щангист нямаше затруднения. В същото време конкурентът му Лопес не се представяше много убедително. Насар направи 180 кг. изтласкване в третия опит и завърши като лидер след изхвърлянето.

В изтлаксването Карлос Насар стартира с опит от 213 кг, като нямаше никакъв проблем с тях. Така родният щангист подобри олимпийския рекорд в движението и в двубоя. Вторият му опит, който беше и последен на Олимпиадата 2024, бе още по безкомпромисен. Насар заяви 224 кг на щангата и успя да ги вдигне над главата си без проблем, като по този начин подобри и световния рекорд в движението.