Бодуров с остри критики към националния отбор и избора на играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Пирин (Бл) говори след мача с Кариана Ерден

Лидерът и капитан на втородивизионния Пирин (Бл) Николай Бодуров отправи остри критики към националите и изпуснатия шанс срещу Унгария. „Не съм позитивно настроен. Имахме да вземем мача с Унгария, но си пропиляхме шанса. Дойдоха доста беди, футболистите се сринаха психически. Две години се борим футболистите да стигнем до този бараж, накрая някои хора идват и налагат други…Спирам, защото ще взема да се нервирам! За мен определящо в националния отбор е характерът – или го имаш, или го нямаш. Излизаш и се раздаваш на 200%. По качество не можем да стигнем другите отбори. Финландия можеха да ни бият още. Много работа трябва, да си налагат парцалите на терена. Основен проблем при младите футболити е на какво ги учим“, каза ядосаният Бодуров, който коментира и ситуацията във Втора лига.

Бодуров добави, че е изненадан от играта във Втора лига, тъй като е очаквал по-открита игра от отборите. „Очаквах в Б група да се играе по-открит футбол, но не е така. Изненедах се. Много от отборите се затварят, рушат, това ни изигра лоша шега, особено в началото на сезона, когато загубихме точки.“

„В българския футбол проблемът идва от работата в школите. Важно е как треньорите учат подрастващите. В Европа един 17 или 18-годишен е вече готов играч. При нас вземеш един на 17 години в мъжкия футбол и той не знае кое му е вътрешен, кое му е външен. Това е”, каза още Бодуров след не неговия тим с 2:1 като гост на Кариана Ерден с 2:1.