Бомба: Ман Сити аут от Шампионска лига за 2 сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Манчестър Сити няма да има право да играе в Шампионска лига в следващите два сезона. Освен това “гражданите” са глобени с 30 млн. евро – наказание, което те получиха днес от УЕФА.

Европейската футболна централа излезе с решение, че Ман Сити ги е подвел и не е спазил правилата за Финансов феърплей.

Това е изключително тежка санкция за амбициозния тим на Манчестър Сити. “Гражданите” така и не успяха в последните сезони да пробият в турнира, а сега дори ще бъдат лишени от участие. През настоящата кампания те са на 1/8-финалите срещу Реал Мадрид и без съмнение ще хръвлят всички сили, за да спечелят турнира.

Състав на контролния финансов орган на УЕФА взе решение, че Ман Сити е фалшифицирал приходит си от спонсорства в отчетите си към процеса на Финансов феърплей за периода между 2012 г. и 2016 г.

Манчестър Сити излезе с изявление, че клубът е “разочарован, но не изненадан” от случилото се. От клуба твърдят, че единствено УЕФА е взела решението, като е трябвало и независим орган да разгледа случая. “Гражданите” ще стартират процедура по обжалване в Спортния съд в Лозана на това сурово за тях решение. Дали обаче ще има обрат на събитията или тимът на Ман Сити няма да участва в европейските клубни турнири за следващите два сезона, предстои да разберем.