google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният италиански бранител иска да играе на Евро 2024

Леонардо Бонучи е легенда на Ювентус, макар и да имаше противоречив престой на “Алианц Стейдиъм” в последните години. Все пак италианският защитник смяташе, че ще завърши кариерата си в Юве. Централният защитник бе отлъчен от Макс Алегри и клубът го освободи.

Бонучи разкри, че не е планувал да напусне Италия. Той премина в Унион Берлин, където може да играе в Бундеслигата и Шампионската лига. Италианският бранител си постави цел да участва на Евро 2024.

„За да бъда напълно честен, напускането на Италия не беше в плановете ми. Юве беше моят живот. Мислех, че ще продължа кариерата си там, но не искам да говоря за Юве в момента”, заяви Бонучи.

Към Леонардо Бонучи е имало интерес от Лацио и Сампдория но взе решение да отиде в Унион Берлин.

„Исках да изляза от зоната си на комфорт, да изпитам нова култура, нов език и начин на живот. Исках това преживяване и сега съм концентриран върху това. Доста е трудно да овладееш езика, докато начинът на живот и дори футболът са различни”, каза Бонучи.

Бонучи е решен да играе до края на кампанията, за да може да участва на Евро 2024 с Италия.

„Говорих със Спалети преди две седмици. Той каза, че ще трябва да изиграя много срещи, ако искам да се върна в отбора. Знам, че е трудно, но основната ми цел е да получа повиквателна за Европейското”, споделя италианският футболист.