Борбен Ботев (Пд) измъкна точка от високомерния Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" изоставаха с 0:2 до 74-ата минута, в добавеното време стигнаха до реми

Ботев (Пловдив) успя да измъкне точка при гостуването си на Царско село, след като губеше с 0:2 до 74-ата минута. Костадинов и Андерсон дадоха аванс за столичани, а Атанас Илиев и Еспиноза  се разписаха за „жълто-черните“, с което донесоха първа точка за пловдивчани под ръководството на Азрудин Валентич (в предния кръг „жълто-черните“ загубиха с 0:2 от Арда). Ботев (Пловдив) се изравни по точки (15т.) с 11-ия Ботев (Враца), а Царско село остава на точка от 8-ия Левски (19т.)

Иван Бандаловски отбеляза след четвърт час игра, но попадението бе правилно отменено заради засада.

Все пак три по-късно Царско село поведе на „жълто-черните“. Топката срещна напречната греда след силен изстрел на Дилан Мартин, а Димитър Костадинов беше добре позициониран и направи точна добавка за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си след почивката. В 58-ата минута Стефан Христов центрира в наказателното поле на Ботев, Аргилашки излезе и боксира, но топката попадна в Андерсон, който необезпокояван прати в опразнената врата.

Късметът изневери на Ботев в 64-ата минута, когато Кевин Янсон нацели сглобката след отлично изпълнение от фаул.

В 74-ата минута Атанас Илиев се възползва от разбъркване в половината на домакините и с точен изстрел от малка дистанция намали пасива на Ботев и върна надеждите за тима на Азрудин Валентич.

Седем по-късно Янсон центрира от корнер, а Виктор Генев нанесе удар с глава, при който вратарят Пласид не успя да реагира, но топката се отби в напречната греда.

В 87-ата „канарчетата“ вкараха втори гол, който обаче не бе зачетен заради засада на Илиев.

В 4-ата минута на добавеното време Мишел Еспиноза огорчи домакините и донесе точката за тима на Ботев.