Борещият се за оцеляване Борнемут нанесе поражение на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" не намериха мрежата срещу "черешките", на които вкараха девет гола в началото на сезона

Борнемут постигна изненадваща победа с 1:0 над Ливърпул в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата вкара Филип Билинг през първото полувреме, а след почивката Мохамед Салах пропусна дузпа.

Със спечелените три точки отборът на Борнемут се изкачи на 16-ото място в класирането с 24 пункта. Ливърпул пък не успя да се изравни по точки с четвъртия Тотнъм, като дистанцията остана три пункта преди мача на “шпорите” с Нотингам.

Мърсисайдци пристигнаха в Борнемут с нагласата за нов успех след разгома със 7:0 срещу Ман Юнайтед в миналия кръг. Тимът на Юрген Клоп доминираше на терена срещу “черешките”, но днес не бе денят на “червените”.

Мо Салах и Ван Дайк пропуснаха добри голови възможности в началните минути на двубоя. В 28-ата минута Борнемут поведе. Уатара намери Филип Билинг, който преодоля Алисон за 1:0. “Черешките” задържаха аванса си до почивката.

На полувремето Диого Жота се появи в игра на мястото на Харви Елиът. П-късно през втората част Клоп опита да промени нещо с пускането на Милнър, Хендерсън и Фирмино.

В 68-ата минута Ливърпул получи дузпа, след като Адам Смит игра с ръка в пеналта. Мохамед Салах обаче не успя да намери очертанията на вратата.

Тимът от “Анфийлд” така и не успя да вкара попадение на Борнемут и загуби срещата. Припомняме, че през първия полусезон Ливърпул спечели с 9:0 у дома срещу този съперник.