google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мачовете от Английската висша лига могат да се провеждат с фенове от октомври тази година. Такъв е планът, разработен от екипа на министър-председателя Борис Джонсън.

Британския вестник „Мирър“ съобщава, че правителството е изготвило документ от 50 страници, в който има пет опорни точки, които правителството ще следва за да върне живота на Острова към нормалния му ритъм. Целият план ще бъде представен от Джонсън на пресконференция в края на седмицата.

Това означава, че доиграването на настоящия и първите кръгове от следващия сезон ще бъдат изиграни пред празни стадиони, но ако всичко се движи по план и вирусът не удари страната със силна втора вълна, от октомври феновете ще могат да заемат местата си по трибуните. Тази новина би трябвало доста да успокои футболните привърженици, защото имаше слухове, че целия следващ сезон може да се изиграе при закрити врата.

След като в неделния ден Джонсън представи плана си пред медиите, още в понеделник клубовете от Висшата лига ще проведат видеоконферентен разговор, на който ще гласуват как и кога да се поднови настоящата кампания. За сега, най-вероятно изглежда започването на тренировки от 18-ти май и подновяване на мачовете от 12-ти юни. Настоящата кампания трябва да приключи до края на юли.