Борнемут и Саутхямптън затварят шестия кръг във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черешките" влизат като фаворити за победата в срещата

Тази вечер от 22:00 часа отборите на Борнемут и Саутхямптън се срещат в последен мач от шестия кръг на английската Висша лига. Букмейкърите дават предимство на домакините и се очаква “черешките” да спечелят срещата на “Виталити Стейдиъм”.

Борнемут е 13-ти в класирането с 1 победа, 2 равенства и 2 загуби от началото на сезона при голова разлика 5-8. В последните си два двубоя “черешките” загубиха от грандовете Ливърпул (0:3) и Челси (0:1). Борнемут записа успех с 3:2 като гост на Евертън на 31 август, а това е единственият им успех за сезона. Може ли тимът на Борнемут да постигне първа победа у дома за кампанията в понеделник вечер?

Тимът на Саутхямптън е 19-ти в таблицата на Висшата лига с една точка след едно равенство и четири поражения при голова разлика 2-9 “Светците” завършиха 1:1 в домакинството на Ипсуич в миналия кръг. Преди това те загубиха у дома с 0:3 от Манчестър Юнайтед и инкасираха поражения в първенството още от Брентфорд, Нотингам и Нюкасъл. Ако Саутхямптън загуби и предстоящото гостуване на Борнемут, то се очертава да бъде един от фаворитите за изпадане от елита.

Двата отбора се срещнаха за последно през 2023 г. в приятелски мач, като Борнемут спечели с 3:2 като гост. Малко преди това “черешите” надвиха опонента си в неговия дом и във Висшата лига. Преди това Саутхямптън бе в серия от 3 поредни победи над съперника, така че надмощието в изминалите пет срещи между двата отбора е поделено.