Борнемут уреди под наем Арисабалага от Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Черешките“ се подсилиха с вратаря на "сините" до края на сезона

Борнемут привлече под наем до края на настоящата кампания вратаря на Челси Кепа Арисабалага. През миналия сезон, испанският вратар отново не бе част от състава на „Сините“ като тогава играеше под наем в Реал Мадрид.

Кепа се превърна в най-скъпият на своята позиция след като „Сините от Лондон“ платиха 80 милиона евро на Атлетик Билбао за услугите му преди 6 години.

Арисабалага постепенно се превърна във втори вратар в Челси като неготово място зае Едуард Менди. Кепа има записани близо 100 двубоя във Висшата лига с тима от западен Лондон. Баскът може да се похвали, че е спечелил Шампионската лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа и Лига Европа като част от Челси.

Арисабалага беше привлечен под наем от „Лос Бланкос“ през миналия сезон след като Тибо Куртоа пропусна почти цялата кампания, но и там не можа да се наложи, защото в последствие Реал Мадрид заложи на Андрий Лунин като първи избор.

„Черешките“, които завършиха на 12та позиция миналата кампания, стартираха новия сезон с 35-годишния Нето под рамката на вратата като бразилският вратар бе и капитан на тима в равенството срещу Нюкасъл 1-1.