google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грандът от Бундеслигата може да осъществи сензационен трансфер това лято

Според информация на испанската медия Fichajes, германският халф Илкай Гюндоган е изправен пред несигурно бъдеще на клубно ниво на фона на спекулациите, че е поискал от Барселона да го продаде през летния трансферен прозорец. Назрява битка за подписа на опитния полузащитник, като Борусия Дортмунд ще се състезава със саудитските Ал Итихад и Ал Насър, за да си осигури услугите му за новия сезон.

Илкай Гюндоган се представя на високо ниво, откакто се присъедини към Барселона със свободен трансфер миналото лято след края на договора си с Манчестър Сити. Полузащитникът се радва на легендарна кариера през последното десетилетие, оставяйки своя отпечатък за Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и Барселона. 33-годишният играч е играл над 50 пъти досега за Барселона, като се има 5 гола и 14 асистенции.

Въпреки че бе важна фигура за Барса през миналия сезон, Гюндоган е изправен пред несигурно бъдеще в клуба, като последните информации го свързват с отдалечаване от тима. Докато някои издания предполагат, че каталунските гиганти са готови да спечелят пари от него, други отхвърлиха тази идея. Някои информации гласят, че Гюндоган е поискал от Барселона да го продаде преди летния трансферен прозорец да затвори. Сега Гюндоган е свързан с бившия си клуб Борусия Дортмунд.

Интересът на Борусия Дортмунд към Илкай Гюндоган е изненадващ, но има логика. “Жълто-черните” се стремят да се състезават за титлата в лигата през новия сезон след слаба кампания 2023/24 в първенството. Въпреки че халфът на Барселона е в напреднала възраст, той може да донесе манталитет на победител на “Сигнал Идуна Парк”.