Борусия Дортмунд победи с 2:0 Волфсбург и е на точка от Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Продължаващия борбата за “Сребърната салатиера” Борусия (Дортмунд) спечели с 2:0 гостуването си на Волфсбург от 27-ия кръг на немската Бундеслига. Резултатът откри Рафаел Герейро в 32-рата минута. За 2-0 се разписа другият бек на Дортмунд – Хакими в 78-тата.

Победата помогна на весфалци да се приближат само на една точка зад големия съперник Байерн Мюнхен, който домакинства на Айнтрахт (Франкфурт) в 19:30 днес.

Гостите стартираха със същата единадесеторка, която разби големия съперник Шалке с 4:0 в предния кръг. Атаката води намиращия се във супер форма Ерлинг Холанд, подпомаган активно от Юлиан Бранд и Торган Азар. Голямата звезда на “жълто-черните” Джейдън Санчо отново е оставен на пейката, тъй като до скоро лекуваше контузия.

Домакините се борят за място даващо право на участие в Лига Европа, като загубата ги оставя на 6-тото място. “Вълците” стартираха срещата с двама нападатели в лицето на Ваут Вегхорст и Даниел Гинчек.

Изненадващо, Волфсбург започна много активно мача и не позволи на Борусия да създаде опасни положения в първите няколко минути.

Все пак в 17-тата минута гостите стигнаха до опасен удар на Азар, който не намери очертанията на врата.

Мачът продължи да бъде равностоен до 32-рата минута, когато Борусия откри. Азар проби и центрира към Герейро, който с голяма лекота прати топката в мрежата. Това бе трети гол в последните два мача за португалеца. Доста впечатляващо за десен бек.

В 42-рата минута Борусия имаш шанс за още един гол. Ашраф Хакими подаде на Торган Азар, който отново опита да разстреля Кастеелс, но отново не улучи вратата.

Три минути след началото на втората част, Ренато Щефен излезе сам срещу вратаря, но направи огромен пропуск, стреляйки в напречната греда.

В 62-ата минута пак Щефан бе в основата на атаката на “вълците”. Полузащитникът нанесе много силен удар от воле, но вратарят Бюрки успя да боксира топката.

Борусия достигна до първата си опасност за втората част чак в 71-тата минута. “Жълто-черните” направиха страхотна контраатака. Топката достигна до Санчо, който опита удар от границата на наказателното поле. Коженото кълбо се отби в защитник на Волфсбург и попадна в Герейро, който стреля силно в обратния ъгъл, но не намери рамките на вратата.

“Жълто-черните” напомниха за себе си чак в 71-вата минута, когато Герейро стреля опасно с левия крак.

Седем минути по късно, Борусия стигна и до втори гол. Санчо пое топката от центъра, напредна и намери Хакими, който с перфектен диагонален удар матира Кастеелс.

В 82-рата минута Феликс Клаус от Волфсбург бе изгонен с директен червен картон, след нарушение срещу Аканжи. За решението помогна и системата ВАР, която показа на рефера, че интервенцията на Клаус е била изключително опасна.

Стартови състави:

Волфсбург: Кастеелс, Мбабу, Понграчич, Бруукс, Русийон, Шлагер, Арнолд, Щефен, Мехмеди, Вегхорст, Гинчек;

Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Хумелс, Аканжи, Хакими, Дахуд, Дилейни, Герейро, Азар, Брант, Холанд;