google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд разгроми Айнтрахт Франкфурт с 4:0 у дома в първи мач от 22-рия кръг на “Първа Бундеслига”. Лукаш Пишчек даден тон на успеха на “жълто-черните” в 33-ата минута, а по още едно попадение добавиха Санчо, Холанд и Герейро.

Тимът на Лусиан Фавър имаше първия по-добър шанс за гол в мача, като в 9-ата минута Рафаел Герейро нацели гредата след удар от фаул. Борусия поведе в средата на полувремето, след като Пишчек се разписа за 1:0 след асистенция на Хакими. При този резултат завърши и първото полувреме на “Сигнал Идуна Парк”.

Четири минути след подновяването на играта, Джейдън Санчо вкара втори гол за Борусия. Английският национал действа самостоятелно и с прецизен удар направи резултата 2:0. В 54-ата минута авансът на Борусия вече бе от 3 гола. Санчо комбинира с Хакими, който пусна чудесен пас за Холанд и норвежкият таран се разписа за 3:0, с което крайният изход на срещата бе предрешен.

Четвъртият гол за Борусия бе дело на Герейро, който направи силен мач. Той се възползва от грешка в защитата на съперника и прати топката в мрежата на Кевин Трап.

След убедителната победа тази вечер, Борусия Дортмунд се изскачи временно на второто място в класирането с актив от 42 точки. Гостите от Айнтрахт Франкфурт пък са на 9-ата позиция с 28 пункта до името си.