Борусия Дортмунд с минимална победа над Фрайбург в Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд записа минимална победа с 1:0 над Фрайбург в мач от 24-ия кръг на немската Бундеслига. Единственото попадение в срещата вкара Джейдън Санчо в 15-ата минута. 

След три убедителни домакински победи в Бундеслигата, в които вкара общо 14 гола, Борусия Дортмунд излезе днес за нов успех на “Сигнал Идуна Парк”. Припомняме, че “жълто-черните” надиграха и ПСЖ у дома с 2:1 на 18-ти февруари в двубой от 1/8-финалите на ШЛ.

Наставникът на Дортмунд Лусиан Фавър заложи на схема 3-4-4 като Джулиан Бранд, Джейдън Санчо и Торган Азар водеха нападението. Норвежката сензация и голмайстор на тима през 2020 година – Ерлинг Холанд, остана резерва.

Борусия откри резултата в 15-ата минута, когато Азар комбинира със Санчо и английският национал прати топката в мрежата на гостите за 1:0.  “Жълто-черните” срещаха сериозна съпротива от играчите на съперника и не успяха да вкарат втори гол до почивката, като играта бе равностойна.

В 61в-ата минута Бранд можеше да удвои аванса на домакините, но стреля покрай гредата. Малко след това Джонатан Шмид пропусна добра ситуация за Фрайбург. В 71-вата минута Винченцо Грифо шутира от фаул и принуди Бюрки да се намесва.

До края на двубоя не падна друго попадение и Борусия записа важна победа, с която се изравни с по 48 точки с втория в класирането РБ Лайпциг. Тимът на Фрайбург пък остана на 9-ото място с 33 пункта.