Борусия не спира да гази в Бундеслигата, Холанд отново с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд разгроми Унион Берлин с 5:0 на “Сигнал Идуна Парк” в мач от 20-ия кръг на “Първа Бундеслига”. Два гола за успеха на “жълто-черните” отбеляза Ерлинг Холанд, който вече има 7 попадения в три мача за “жълто-черните”.

Холанд започна за първи път като титуляр за Борусия, след като в предходните два мача се появи като резерва. Той си партнираше със Санчо и Ройс в предни позиции, а Лисиан Фавър отново заложи на схема 3-4-3.

Дортмунд откри резултата в 13-ата минута, когато Джейдън Санчо се разписа за 1:0 след асистенция на Рафаел Герейро. Пет минути по-късно Ерлинг Холанд удвои аванс на своя тим и двубоят изглеждаше предрешен още след 18 минути игра. До почивката Борусия не успя да вкара гол, но имаше тотално предимство на терена.

Третото попадение за Дортмунд бе дело на Марко Ройс в 68-ата минута от дузпа, а две минути след това Аксел Витсел вкара за 4:0. Крайният резултат оформи Холанд в 76-ата минута, отбелязвайки след асистенция на Джулиан Бранд.

По този начин Борусия Дортмун в трети пореден мач в Бундеслигата през втория полусезон отбеляза 5 гола. В предходните си две срещи “жълто-черните” победиха Кьолн с 5:1 и Аугсубрг с 5:3. Днес бяха още по-убедителни и запазиха суха мрежа. Борусия събра 39 точки в своя актив и се доближи на една до втория РБ Лайпциг,  който тази вечер се изправя срещу Борусия Мьонхенгладбах.