Босът на Дания: “Много е тежко да загубиш толкова несправедливо”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Червения динамит остана крайно разочарован от отсъжданията на съдиите

Селекционерът на Дания Каспер Юлманд остана крайно разочарован от начина, по който неговият тим беше изхвърлен от Евро 2020.

Снощи Червеният динамит изглеждаше способен да направи последната крачка към финала, но бе порязан от съдийската бригада след изключително спорна ситуация в продълженията.

На домакините от Англия беше позволено да осъществят атака в момент, в който на терена имаше две топки, а секунди след това Рахийм Стърлинг се строполи в наказателното поле след едва забележим контакт с датски бранител.

Това обаче се оказа напълно достатъчно за отсъждане на дузпа, след която Трите лъва стигна до гола, осигурил победата с 2:1.

“Момчетата направиха толкова много на това първенство,” не скри разочарованието си Юлманд. “Те са невероятни и играят великолепен футбол. Атакувахме, вкарвахме голове и показахме колко сме силни.

“Играчите ни дадоха всичко от себе си както на терена, така и извън него. Разбира се, че сега сме разочаровани, защото бяхме на една крачка от финала, но някои обстоятелства ни попречиха да я направим.

“Много неща се оказаха срещу нас. Изгледах повторение на ситуацията с дузпата. Доста тънък момент. Немалко време на терена имаше едновременно две топки.

“В продължение на пет секунди преди изобщо Стърлинг да стигне до наказателното поле, сигнализирах на страничния съдия за втората топка.

“В други моменти от мача той (съдията – б.р.) действаше много по-бързо. А за самата дузпа – не видях такава. Много е тежко да загубиш по такъв несправедлив начин. Жал ми е за футболистите…”