Ботас обмислял да сложи край на кариерата си във Формула 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Целият ми живот бе само за Формула 1, а през зимата започнах да си мисля да напусна", разкри той.

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас призна, че в края на 2015 година е бил близо до това да сложи край на кариерата си във Формула 1, а основната причина са били неговите психически и физически проблеми.

Както е известно, през следваща година финландецът ще премине в тима на Алфа Ромео, тъй като от Мерцедес ще разчитат занапред на Джордж Ръсел.

„Преди един полет през 2014 година моя бивша приятелка ми пожела лек полет. Аз й отговорих нещо от сорта на „и какво ако самолетът падне, тогава аз просто ще изчезна“. Имах такива мисли, но нищо нямаше значение. В средата на сезона достигнах фаза на преумора, което бе в резултат на моето твърдоглавство. Тогава трябваше да съм максимално лек и нещата излязоха извън контрол за мен. Качвах се на кантара всяка сутрин и вечер и целта ми винаги бе той да показва по-малко и по-малко”, разкри Ботас.

„Първо имах физически проблеми. Започнах да се изморявам много лесно и бързо. Имах проблеми със съня. Събуждах се в 4 сутринта и не можех да спя. А когато се изцедиш физически, започваш да има и психически проблеми. Бившата ми приятелка ми предложи да отида на психолог защото нищо не беше както трябва. Все едно бях призрак“.

Финландецът също така призна, че смъртта на Жул Бианки през лятото на 2015 година е оставила сериозен отпечатък у него.

„Говорих за смъртта и това не ме афектираше по никакъв начин. Годината ми мина като мъгла и ми отне две, за да се възстановя. В даден момент почувствах, че ми свършва енергията. Целият ми живот бе само за Формула 1 и нищо друго. Не се наслаждавах много на работата и през зимата започнах да си мисля да напусна. Понякога приемах нещата твърде сериозно, но стъпка по стъпка се справих и сега съм добре“, каза още Ботас.