Ботев Пловдив и Левски ще се изправят в здрава битка на “Колежа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" излизат за четвърта поредна победа в първенството

Голямото дерби в 11-ия кръг на efbet Лига е между Ботев Пловдив и Левски. Срещата е тази вечер от 20:00 ч. на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Преди повече от година “сините” сразиха Ботев Пловдив при откриването на новия стадион с 3:1, но сега “канарчетата” ще преследват по-добър резултат.

Ботев Пловдив е 4-ти във временното класиране с 19 точки след 6 победи, 1 равенство и 2 загуби от началото на сезона. “Жълто-черните” надвиха ЦСКА 1948 с 1:0 в последния си мач, за да се върнат на победния път след загубата с минимален резултат от Арда. Любопитното е, че последните седем мача на Ботев Пловдив в първенството са завършили при резултат 1:0. Тимът е постигнал пет победи с този резултат и има две допуснати загуби. Дали подобен резултат ще се повтори и при домакинството им на Левски или ще видим повече попадения?

Левски спечели последното си гостуване с 1:0 над Славия, така че тимът на Станислв Генчев е склонен да постига минимални победи. В миналия кръг “сините” победиха Арда с 2:1. Левски е в серия от 3 поредни победи в лигата и има 4 успеха в изминалите 5 кръга. Столичният тим загуби веднъж този сезон – 0:1 от Лудогорец в Разград. “Сините” делят първото място с “орлите”, като двата отбора имат по 25 точки. Ще успее ли Левски да постигне нов успех в първенството или ще бъде разочарован от Ботев Пловдив ще разберем тази вечер около 22:00 часа.