Ботев Пловдив обърна Локо София за първа победа в плейофите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" сложиха край на серията си от пет мача без успех

Ботев Пловдив записа успех с 2:1 в гостуването си на Локомотив София в предпоследен двубой за двата тима от плейофите на efbet Лига. Мачът бе без значение за двата отбора, като “жълто-черните” направиха обрат и стигнаха до първи три точки в плейофната фаза на родното първенство. Резултатът от срещата не промени нищо в класирането, като Ботев остана 10-ти с 36 точки, докато Локо София има 42 пункта на 9-ата позиция.

Антонио Вутов откри резултата в полза на “железничарите” в 34-ата минута, но Николай Минков бързо възстанови равенството и първото полувреме завърши 1:1.

В 50-ата минута падна победното попадение за “канарчетата”, като голмайсторът бе Абдулайе Траоре. Младият футболист получи подаване от Антонио Перера и без проблеми вкара за 1:2 в полза на гостите.

Ботев показа стабилна игра в защита до края на мача – нещо, което “жълто-черните” демонстрират рядко през пролетта. Възпитаниците на Стефан Стоянов задържаха аванса си и се поздравиха с победата.

В последния кръг Ботев Пловдив приема Арда. “Жълто-черните” ще търсят първи гол на стадион “Христо Ботев” за сезона, като до момента в три срещи не успяха да се разпишат, записвайки три загуби и едно реми.

Локо София пък ще играе столично дерби срещу Славия за финал на сезона, като двубоят е в Овча Купел на 6 юни.