Ботев реагира гневно на решението да играе със Септември в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Щеще да е смешно, ако не беше жалко!", обявиха врачани

Ботев (Враца) осъществи яростна словесна атака срещу ръководството на БФС, след като стана ясно, че тимът от северозападния град не само ще трябва да играе бараж за оставане в елита със Септември (София), а освен това той ще се проведе в столицата.

Двубоят, който трябва да реши кой ще играе в Първа лига през следващия сезон, ще се състои в петък от 19.00 часа на стадион “Славия”.

“Не сме си и представяли да останем в Първа лига без да минем през всички възможни изпитания,” се казва в изявлението на врачани. “Това нито ни притеснява, нито ни плаши. Ако спечелим в петък, значи заслужаваме да сме в българския футболен елит. Ако загубим – ще направим много футболни функционери щастливи.

“Забавляваме се искрено на какви акробатики са способни същите тези деятели на любимата игра. Вероятно при друга подредба в класирането на последната четворка, решенията и изявленията днес щяха да са различни.

“Щеше да се говори за разширяване на футболната география, развитие на центровете и т.н. За съжаление и ние подкрепихме това ръководство на последния конгрес, така че нямаме право да негодуваме.

“Кому беше нужно да се говори за 16 отбора цял месец, по време на решителните битки?

“Каква беше тази работна група, която не можа цял месец да вземе две прости решения?

“Какъв е смисълът да заседават тепърва след края на първенството – ще ни събират от плажовете за още баражи ли?

“Как може да играем бараж на неутрален терен в София срещу Септември /София/?

“Щеше да е смешно, ако не беше жалко! Ако Ботев Враца е проблемът на българските футболни управници, да кажат и въобще да не ходим в петък!?”