Ботев Враца нанесе четвърта поредна загуба на Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Врачани вгорчиха дебюта на новия наставник на "зелено-белите"

Ботев Враца победи Берое с минималното 1:0 в първи мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Даниел Генов отбеляза единственото попадение в срещата в началото на втората част след грешка в защитата на съперника. Берое доигра мача с човек по-малко, след като в 84-ата минута Франко Рамос бе изгонен.

Поражението бе четвърто поредно за Берое в първенството и тимът не успя да отбележи нито гол в тези срещи. Отборът остана с актив от 13 точки на 6-ото място в класирането, но в този кръг със сигурност ще загуби позиции. Ботев Враца вече има 9 точки и е на 13-ото място в таблицата.

В дебюта си начело на заралии, Хосе Луис Акиари не заложи на нито един български футболист в състава. Такъв не се появи и до края на срещата, след като Божидар Пенчев, Викторио Вълков и Стефан Гаврилов останаха неизползвани резерви. Нападателят Вини Трибуле се завърна сред титулярите, а новите попълнения Енцо Ойшос и Леандро Годой направиха дебют след почивката.

Берое изигра добро първо полувреме, като имаше повече положения за гол, но не успя да се прибере на почивка с аванс. Майк Севайос пропусна най-добрата възможност за заралии, след като в средата на полувремето получи добро извеждащо подаване от Вини Трибуле, но ударът му от малък удар не намери очертанията на вратата.

В 56-ата минута падна единствения гол в мача на стадион “Христо Ботев”. Даниел Генов се възползва от неразбирателство между Скуадроне и вратаря Ачинели, като открадна топката и я прати в мрежата – 1:0.

Берое не успя да отговори на съперника и загуби двубоя във Враца. В следващия си мач заралии ще се опитат да се реваншират на феновете си, като на 26 септември (вторник) приемат ЦСКА 1948.