Божинов напуска Пескара, вратата на Левски се отваря
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Валери Божинов се доближи до желаното завръщане в Левски, вземайки решение да напусне италианския си клуб Пескара още преди изиграването на баражите за оставане в Серия Б.

Екс-нападателят на Ювентус и Манчестър Сити е контузен в момента и след разговор с президента на клуба Даниеле Себастиани е получил зелена светлина да се прибере в България без да дочака края на договора си в края на месеца,

Само преди няколко дни 34-годишният Божинов изрази готовността си да заиграе за трети път с екипа на Левски, добавяйки че не би имал нищо против да бъде резерва.

Вчера пък мажоритарният собственик Наско Сираков също намекна за евентуалното завръщане на Божигол, обявявайки че преди началото на сезона Левски ще привлече няколко опитни футболисти.

Божинов бе привлечен от Пескара през февруари, но записа едва три мача за тим, воден от Никола Легроталие.

Освен това Валери успя да влезе в историята на клуба с получен червен картон преди още да е записал и една минута за “синьо-белите”. Усложнената ситуация покрай глобалната пандемия с COVID – 19 и получената травма съвсем намалиха шансовете му да подпише нов договор.