Брага с пълен обрат над Мидтиланд след три дузпи и червен картон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изключителна драма в Португалия, ВАР влезе в действие три пъти

Португалският Брага победи Мидтиланд с 3:1 след пълен обрат в мача от група F на Лига Европа, където е и българският шампион Лудогорец. В 18-та минута след много суетене и проверки с ВАР, Мидтиланд получи дузпа, която Евандер превърна в гол.

Малко след половин час игра и Брага получи дузпа, като ВАР отново влезе в действие, за да я потвърди. От 11-те метра обаче Рикардо Хорта стреля ниско в средата и Олафсон спаси без проблеми.

След почивката, в 53-та минута отново се стигна до дузпа, като реферът остави играта да продължи, но ВАР го привикаха да разгледа нарушение пред вратата на гостите и той реши за трети път да посочи бялата точка. С изпълнението на удара се зае Галено, който беше изключително точен за 1:1. Това вдигна настроението на португалците, които само десет минути по-късно направиха пълния обрат. Рикардо Хорта беше изведен сам срещу Олафсон и взе реванш за изпуснатата дузпа, като реализира за 2:1.

В 84-та минута Жуниньо от състава на Мидтиланд направи много грубо нарушение и беше изгонен с директен червен картон, а крайното 3:1 оформи Галено в самия край на срещата.

Така Брага взе първата си победа в групата и се нареди втори зад Църена звезда. Трети и четвърти са Лудогорец и Мидтиланд с по един пункт.