google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Брайтън победи Арсенал с 2:1 в мач от 30-тия кръг на Висшата лига на Англия. Първото попадение отбеляза Николас Пепе в 68-тата минута, но Люис Дънк успя да изравни след само 7 минути. Дълбоко в добавеното време Мопе донесе победата за домакините.

Това бе първи мач за Брайтън, след подновяването на сезона. „Артилеристите“ пък допуснаха тежка загуба от Манчестър Сити с 0:3 само преди няколко дни.

Трите точки осталечиха Брайтън на цели 5 от зоната на изпадащите. Арсенал остава на 9-тата позиция с пасив от 9 точки до 4-тия Челси.

Артета е направил цели пет промени, спрямо играчите, който загубиха от Сити. Роб Холдинг, Сеад Коласинац, Дани Себайос, Александър Лаказет и Никола Пепе се появяват на терена. Гранит Джака и Пабло Мари са с травми, докато Давид Луис е наказан, след като бе изгонен срещу „гражданите“. На резервната скамейка се завръща Месут Йозил.

В състава на Брайтън има две промени, спрямо последния шампионатен двубой. Паскал Грос и Езекиел Скелото влизат на мястото на Соли Марч и Марвин Монтоя.

„Артилеристите“ се впуснаха в атака още от първите минути. В 32-рата секунда Обамеянг опита атрактивно да засече центриране от Пепе, но ударът му бе блокиран.

В 5-тата отново Оба шутира, но топката премина на няколко метра от гредата. Три минути по-късно Сака нанесе хубав удар от далечна дистанция, но нацели напречната греда.

В 31-тата Лаказет изпусна чудесна възможност, след като засече центриране на Сака, но Мат Райън успя да отрази.

В 36-тата Бернд Лено бе фаулиран от Мопе и напусна терена с помощта на носилка, а на негово място се появи Емилиано Мартинес, за когото това бе първи шампионатен мач от 2017-та насам.

Вратарят обаче влезе добре в мача и веднага спаси удар на Муй.

В последните минути на полувремето Лаказет пусна извеждащ пас с пета към Обамеянг, само че габонецът бе спрян от чудесния шпагат на Адам Уебстър.

В началото на второто полувреме удар на Обамеянг бе спасен от Райън. В 53-тата габонецът успя да преодолее вратаря на Брайтън, но голът правилно бе отменен заради засада.

Брайтън отговори с удар на Мопе, но Мартинс спаси.

В 68-тата Арсенал все пак откри. Пепе получи топката в дясно и с много техничен удар я прати точно в далечния горен ъгъл на вратата, пазена от Райън.

Брайтън обаче не се пречупи и бързо се върна в мача. Марч центрира, след късо разиграване на ъглов удар, Нийл Мопе засече успя да нанесе удар с пета, който бе блокиран от Роб Холдинг. Защитникът опита да изчисти, но прати топката право в Дънк и тя се върна обратно във вратата на „артилеристите“ за 1:1.

Арсенал се хвърли да търси победата, но добри шансове пропуснаха Обамеянг и Мустафи.

В 95-тата минута Нийл Мопе донесе победата за Брайтън, след ,може би, първата им красива атака в срещата.

Стартови състави:

Брайтън: Райън, Скелото, Уебстър, Дънк, Бърн, Бисума, Прьопер, Муй, Грос, Мопе, Тросар;

Арсенал: Лено, Белерин, Мустафи, Холдинг, Коласинац, Пепе, Себайос, Гендузи, Сака, Обамеянг, Лаказет;