google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Чайките" продължават да подмладяват отбора си с таланти

Брайтън обяви подписването с постоянен договор на нападателя Браян Груда от Майнц 05. 20-годишният футболист подписа четиригодишен договор до юни 2028 година и се премества на ,,Amex Stadium” в сделка на стойност около 25 милиона паунда.

Груда подписа с Майнц като 14-годишен през 2018 година и в крайна сметка направи своя дебют за клуба от Бундеслигата през януари 2023 година, само два месеца след като подписа първия си професионален договор. Универсалният атакуващ полузащитник, който може да действа зад нападателя или на двата фланга, се наслади на стабилен сезон с Майнц през миналия сезон, записвайки 4 гола и 3 асистенции в 28 мача от Бундеслигата.

Браян Груда е от албански произход, но той е представлявал Германия във всички младежки възрастови групи от 15-годишна възраст насам, записвайки 7 мача за младежите до 21 години и е описван като „много добър футболист“ и „изключително креативен в последната третина “ от старши треньора на Германия Юлиан Нагелсман.

Високо цененият талант е в радара на Брайтън от известно време и въпреки интересът от страна на клубове, като Байерн Мюнхен и Ливърпул, ,,чайките” спечелиха надпреварата за неговия подпис.