Брайтън шокира Ман Юнайтед в добавеното време на Амекс Стейдиъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" се възползваха от добавеното време, за да вкарат победен гол.

Брайтън победи Манчестър Юнайтед 2-1 като победния гол на Амекс Стейдиъм бе дело на Жоао Педро в 95тата минута и така “Чайките” започват новия сезон с 2 победи от 2 мача. “Червените дяволи” пък остават с 3 точки от началото на кампанията след загубата днес.

Единственият гол през първото полувреме на срещата бе дело на домакините като то бе вкарано от бившия футболист на „Червените дяволи“ Дани Уелбек, който получи прекрасна асистенция от Каору Митома и вкара на празна врата.

Рашфорд вкара изравнителен гол в началото на втората част, но неговият гол беше отменен заради засада. Веднага след това пък „Чайките“ можеха да удвоят своята преднина, но Уелбек уцели горната греда след удар с глава.

Манчестър Юнайтед все пак стигнаха до изравнително попадение, дело на Амад Диало, който след чудесен индивидуален пробив реализира с помощта на рикошет, за да направи резултата 1-1 в 60тата минута.

В 70тата минута „Червените дяволи“ бяха изключително близо до пълен обрат, но ударът на Гарначо в последния възможен момент срещна Джошуа Зиркзее и топката влезе във вратата на домакините, но голът беше отменен заради засада.

Добавеното време на срещата беше 7 минути като домакините се възползваха по най-добрият начин от това и Жоао Педро отбеляза победното попадение с глава, за да шокира състава на Ерик тен Хаг.