Брайтън удари сериозно амбициите на Уест Хем за топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" измъкнаха точка на "Амекс" срещу лондончани, които остават шести във Висшата лига

Уест Хем стъпи на криво два кръга преди края на Висшата лига в борбата си за влизане в топ 4. “Чуковете” стигнаха само до равенство 1:1 при гостуването си на Брайтън от 36-ия кръг.

С едната точка от днес лондончани останаха шести на пет точки от четвъртия Челси и ще имат нужда от сериозни грешки на “сините”, заедно с поне една загуба на Ливърпул, който вече ги измести от петото място.

Мачът на “Амекс Стейдиъм” не предостави нито един интересен момент през първото полувреме, като Уест Хем се опитваше по-настоятелно да пробие защитата на домакините, но без успех.

След почивката, в 56-та минута Алиреса Джаханкбаш отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда на гостите.


В 83-та пък “чуковете” бяха близо до откриване на резултата, след като Крейг Доусън засече центриране на Бенрахма, но ударът му мина покрай левия стълб на “чайките”.

Минута по-късно обаче домакините поведоха. Дани Уелбек получи на границата на пеналта и видя, че Фабиански е излязъл по-напред от необходимото. Нападателят подготви презицен изстрел и прати параболичен удар, който прехвърли стража на гостите и топката се оплете в мрежата му.

В 87-та минута обаче “чуковете” се върнаха в мача. Центрирана топка пред вратата на Брайтън беше изчистена около дъгата, където Бенрахма я спря и не се замисли много преди да отправи свиреп изстрел в десния ъгъл, който Санчес нямаше как да спаси.


Така Уест Хем остана на шестото място с 59 точки – вече на пет от заветната четвърта позиция. Брайтън пък е точно над чертата, но с достатъчен аванс да не се притеснява за мястото си във Висшата лига за следващия сезон.