google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Селесао" ще участва на Копа Америка, на която ще бъде домакин

Националният отбор на Бразилия все пак ще играе на турнира Копа Америка. Надпреварата започва след няколко дни, а “кариоките” са домакини на турнира. “Селесао” смяташе да бойкотира турнира, но все пак всичко ще се състои по програма, информира Globo Esporte.

Футболистите на Бразилия бяха заплашили с оттегляне от състезанието в знак на несъгласие с президента на страната Жаир Болсонаро, който взе решение да приеме турнира, след като първоначалните домакини Колумбия и Аржентина бяха лишени от домакинство. Колумбийците отпаднаха заради размириците в страната, докато в Аржентина има голям брой заразени с COVID-19. Положението в Бразилия с пандемията от коронавирус също е притеснително, поради което футболистите на “Селесао” недоволстват.

Халфът на Реал Мадрид Каземиро, който е капитан на Бразилия, обясни, че мнозина от съотборниците му и селекционерът Тите не приемат идеята за домакинството на страната и поради тази причиня смятат да бойкотират. Явно вече те са променили мнението си и са готови да участват на турнира, който започва на 13 юни с двубоя на “кариоките” срещу Венецуела.

Бразилия е абсолютен фаворит на букмейкърите да спечели откриващия си мач срещу Венецуела. “Селесао” са в група В на турнира заедно с отборите на Колумбия, Еквадор, Перу и Венецуела. Очаква се селекцията на Тите да премине към следващия етап на турнира и да спори за трофея.